Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

Kozí žervé z biofarmy DoRa

4. 05 2020 | Za vznikem biofarmy DoRa stojí manželé Pastrňákovi, kteří v roce 1992 získali v restituci rozlehlé hospodářství v moravských Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou. S odvahou přijali novou situaci a elektroinženýr s ekonomkou bez jakýchkoliv zkušeností se zemědělstvím začali s produkcí výrobků z kozího mléka, které jim dávaly dvě kozy. Dnes jich mají už 850 a zaměstnávají 15 lidí. Celá farma funguje podle nejpřísnějších norem ekologického chovu koz a veškeré mléko se zpracovává přímo na farmě.

Blahodárnost kozího mléka je všeobecně známá. Výrobky z něj jsou bohatým zdrojem vápníku a díky odlišnému složení bílkovin jsou ideální pro ty, kteří mají alergii na kravské mléko. Kozí mléko a výrobky z něj jsou lépe stravitelné a jejich pravidelná konzumace přispívá ke zlepšování imunitního systému. K tomu může pomoci třeba kozí žervé lahodné chuti, které si můžete namazat na chleba, použít do pomazánek nebo dokonce sladkých dezertů. Kozí žervé z biofarmy DoRa si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Diskuse

 
.